Isparta İl Koordinatörlüğü

ISPARTA' NIN EN GENÇ YATIRIMCISI



        14.çağrı ilanı kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğüne 101-1-0 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım alt tedbirinden kurumumuza proje sunan Figen YILDIRIM ile 01.10.2015 tarihinde sözleşme imzalandı.

        İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ "Kurum olarak projeleri hızla onaylamak ve ödemek düsturumuz olmuştur. Bunun için koordinatörlük olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 14.çağrı ilanı kapsamında Isparta’da çeşitli sektörlerde toplamda 17.925.368,39 TL yatırım gerçekleşecektir. Gerçekleşecek olan yatırımlara kurumumuzun katkısı 10.599.139,92 TL’dir. Kurumumuzun en genç yatırımcısı olan Figen Hanımın projesinin toplam yatırım miktarı 1.399.167,39 TL Kurumuzun katkısı ise 909.458,79 TL’ dir. Gençlerinizin bu tarz fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

-Proje hazırlığından bu güne kadar geçen zamanı anlatır mısınız ?

        Öncelikle projemizin değerlendirilip olumlu sonuç aldığımızı ve Isparta’ nın Şarkikaraağaç ilçesine modern bir Süt Üretim tesisini kazandıracak olmamızdan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca TKDK’ yı ilk duyduğumuz da zaten yatırım için karar vermiştik neden devlet destekli ve daha profesyonel bir tesis kurmayalım dedik ve projeyi hazırlamaya başladık ve projemizi teslim ettik. Şükürler olsun bu günde sözleşmemizi imzaladık. Yapacak olduğumuz yatırımımızın arkasında devletimizin olması bize daha da güç ve cesaret verdi. İnşallah kısa bir süre içinde de yatırımımızı tamamlayıp hizmete açarız. Projenin hazırlanmasından bu güne kadar desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü personeline ve aileme buradan teşekkürlerimi bir daha  iletiyorum.

        -Kuruma proje sunmayı düşünenlere veya yatırımcılara bir şeyler söylemek ister misiniz ?

        TKDK’ dan hibe alarak herhangi bir yatırım yapmak isteyenlerin öncelikle kurumu ziyaret edip doğru bilgileri kurum ilgili personelinden almasını ve dışardan gelen “çok teferruatlı üstesinden gelemezsin, prosedür çok fazla” gibi söylentilere kulak asılmaması gerektiğini, doğru bilgilerle yola çıkmaları gerektiğini, Hibe olarak verilen miktarın ve yapılacak yatırımın Kdv gibi vergilerden de muaf olduğunun altını çizmekte fayda var.  Yatırım yapacak olanlar kesinlikle TKDK' dan fayladansın bu fırsatı kaçırmasın !

        Bizde TKDK ailesi olarak Figen Hanım’a gerçekleştirecek oldukları  yatırımın kendileri ve bölge halkı için hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz.
Cimer