Isparta İl Koordinatörlüğü

IPARD II TANITIMLARI EĞİRDİR’DE DEVAM ETTİ



       Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl koordinatörlüğü tarafından 07 Ocak Perşembe günü Eğirdir esnafına ve bölge halkına yönelik IPARD II 1.Proje Başvuru Çağrı İlanı tanıtım faaliyetleri kapsamında geniş çaplı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

     Tanıtım Toplantısına Eğirdir İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah AKDAŞ, Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer ŞENGÖL, Sarıidris Belediye Başkanı Sayın Ramazan PALA, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Cenk ŞÖLEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sayın Uğur Turgut, Ziraat Odası Başkanı Süleyman KILINÇ, mahalle-civar köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

        Eğirdir İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah AKDAŞ bölgenin kalkınması açısından bu hibe programlarından faydalanılması gerektiğini, bölge sakinleri için kaymakamlık binamızda proje hazırlama ve danışmanlık merkezinin kurulduğunu, ücretsiz olarak kendi bünyelerinde hizmet verdiğini ve her türlü soru ve sıkıntılarda vatandaşın yanında olduklarını katılımcılara hatırlattı. Sayın AKDAŞ böyle bir toplantı düzenledikleri ettikleri için İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ’ ye ve Koordinatörlük personeline teşekkür etti.
 

 
 
     İlginin yoğun olduğu tanıtım toplantısında TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasında, IPARD I kapsamında Isparta’da desteklenen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Eğirdir’in kırsal turizm alanında büyük bir potansiyeli olduğunu ve bu alandaki yatırımların yetersiz kaldığını, IPARD II ile yatırımcıların tesislerini Avrupa Birliği standartlarına taşıyabileceklerinin altını çizdi.

        IPARD II destek programı kapsamında hibe oranlarının ve desteklenecek yatırım alanlarının arttığını vurgulayan GÜLCÜ, TKDK ile ilgili hibe kapsamında olan yatırım alanları hakkında doğru bilginin alınacağı ilk yerin Kurumumuz olduğunu ifade etti. Alanında uzman personelimizin doğru bilgilendirme ve yönlendirmesi sonucu potansiyel faydalanıcıların gerek kendileri gerekse herhangi bir danışman firma aracılığı ile proje hazırlama sürecine başladığını söyleyerek bu süreçte Koordinatörlüğümüze yöneltilen soruları cevaplamaktan hiçbir şekilde çekinilmediğini, her konuda faydalanıcılarımıza destek olunduğunu ve sürecin uzman personelimiz tarafından sürekli takip edildiğini belirtti.
 

        Toplantıya İl Koordinatörlüğümüzün tanıtım filmi ve IPARD II 1. Proje Başvuru Çağrı İlanı tanıtım sunusu ile devam edildi. Hibe kapsamında yer alan sektörler ve hibe oranları ile Eğirdir’de kırsal turizm alanında gerçekleştirilebilecek yatırımlara ayrıntılı olarak yer verildi.



        Hibe alanları ile ilgili yöneltilen soruları cevaplayan Kurum personeli, vatandaşlarımızın her zaman Kurumumuzu ziyaret edebileceklerini söyledi ve toplantı sona erdi.



Cimer