Isparta İl Koordinatörlüğü

İL KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZ SÜTÇÜLER’DE TANITIM FAALİYETLERİNE DEVAM ETTİ


 

 
        Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü IPARD II 1.Başvuru Çağrı İlan’ına çıkılmasının ardından 8 Ocak Cuma günü   tanıtım faaliyetlerine Isparta’nın Sütçüler ilçesinde devam etti.

          Toplantı Sütçüler Kaymakamı Sayın Tunahan ÇİL, İlçe Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÜSTÜN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Cenk ŞÖLEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sayın Ayhan GENÇTÜRK, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Muharrem ÖZSÜT, mahalle-civar köy muhtarları ile çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla Sütçüler Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirildi.
 

        Sütçüler İlçe Kaymakamı Sayın Tunahan ÇİL konuşmasında TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ’ ye böyle bir toplantı tertip ettikleri için teşekkür etti.

        Konuşmasına Sütçüler belde ve köylerinin bu hibe programlarından azami derecede faydalanması gerektiğini söyleyerek devam eden Sayın ÇİL, yapılacak yatırımlarla maddi kaynakların daha verimli kullanılması, yerel ekonomiye ve yeni istihdam alanları oluşumuna katkı sağlaması açısından önemini vurguladı ve Kaymakamlık olarak hibe programlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
 

        TKDK Isparta İl Koordinatörü Sayın Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ konuşmasında Kurumumuzun IPARD I hibe programında gördüğü ilginin IPARD II ‘ de artarak devam edeceğinden hiç şüphesi olmadığını, IPARD II hibe programında destek oranlarının %75’ e kadar çıktığını ve yeni yatırım alanlarının hibe programı kapsamına alındığını söyledi.

        Sayın GÜLCÜ konuşmasında, IPARD I hibe programı kapsamında Sütçüler’de sadece (15.Proje Başvuru Çağrı Döneminde) 1 adet projenin hazırlandığı ve bu sayının yetersiz olduğunu proje hazırlamanın hiçte anlatıldığı gibi zor bir süreç olmadığının altını çizerek ihtiyaç halinde piyasada bulunan danışman firmalardan destek alınabileceğini, danışman masraflarının da belirli bir miktarının hibe kapsamında bulunduğunu belirtti. Bölgenin çiçek türü bakımında zengin olduğunu vurgulayarak tıbbi aromatik bitki yetiştirme ve arıcılık yatırımlarının da desteklendiğini söyledi. “Kurumumuzun amacı Avrupa Birliği fonlarından vatandaşlarımızı azami ölçüde faydalandırmak ve Avrupa Birliği standartlarında tesislerin kurulmasına aracılık etmektir” dedi.
Kurumumuzun hala bazı kesimler tarafından ‘ Zenginler Kulübü ’ olarak adlandırıldığını ve bu yaklaşımın yanlış olduğunu, bu güne kadar her kesimden ve hemen hemen hibe programında bulunan bütün yatırım alanlarında farklı büyüklükteki projelere destek verdiğimizi ifade eden Sayın GÜLCÜ herhangi bir iş alanında bir iş fikri var ise bu fikirlerin Kurumumuzda bulunan ilgili personel ile paylaşılması ve gerekli bilgilerin kaynağından alınması ile daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini vurguladı.

        Ayrıca, bazı kişi ve işletmelerden Kurumumuz adı kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulduğu bilgisinin edinildiğini söyleyerek Kurum uzmanlarımız tarafından hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmelerin ücretsiz olarak yapıldığının, gerekli dokümanlar üzerinde herhangi bir ücret talep etmeksizin kişi ya da işletme ile koordineli bir şekilde çalışıldığının altını çizdi ve bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden emniyet güçlerini bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 

        Toplantı esnasında IPARD I’ in son çağrı döneminde proje hazırlamış ve 07 01 2015 tarihinde sözleşme imzalanan Sayın Erkan ARIKAN yapacak oldukları Gülyağı ve Kekikyağı işleme tesisi yapma fikrinden ve proje hazırlama sürecinden bahsetti. TKDK’ dan hibe almanın o kadar zor olmadığını anlatılanlara itibar etmemeleri gerektiğini Sayın GÜLCÜ’nün de bahsettiği gibi bilgiyi doğru kişiden almanın önemli olduğunu ve insanımızın bu konuda çok çekingen olduğunu, Koordinatörlük personelinin hiçbir bilgiyi atlamadan Kuruma gelen vatandaşlara karşı çok ilgi ve alaka göstererek yakınen ilgilendiklerini anlatarak proje hazırlama sürecinde desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Koordinatörümüz ve Kurum personeline teşekkür etti.
 

        Koordinatörlüğümüz Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Cihanşah ARSLAN IPARD II 1.Başvuru Çağrı İlanı kapsamında olan yatırımlar ve hibe miktarları, proje hazırlama-sunma ve faydalanıcıların bu süreçte dikkat etmeleri gereken hususlar ile ilgili sunum yaptı.
 
 
 

 
        Sunum sonrasında soru cevap kısmına geçildi ve vatandaşlarımızdan gelen sorulara cevap verilmesinin ardından tanıtım toplantısı sona erdi.
Cimer