Isparta İl Koordinatörlüğü

TKDK ISPARTA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ IPARD I YATIRIMLARI SÖZLEŞME TESLİMİ VE IPARD II LANSMAN TÖRENİ


        TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü tarafından, IPARD I Yatırımları Sözleşme Teslimi ve IPARD II Lansman Töreni 15 Şubat Pazartesi günü Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekili Said Yüce, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, il protokol üyeleri, tarım sektörünün temsilcileri, yatırımcılarımız ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Barida Otel toplantı salonunda düzenlendi.

        Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, “IPARD I programı 2011 yılında Türkiye çapında sunulan 41 projeden 4’ü ile sözleşme imzalayarak başladığımız bu yolda bugün 11 bin yatırımcımızla sözleşme imzaladık. Bu 11 bin projenin yatırım tutarı 6 milyar TL’dir ve TKDK, bu 6 milyar TL’nın 3,5 milyar TL’nı yatırımcılara hibe olarak vermiştir. Isparta ilimizde de sözleşme imzaladığımız 173 projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 138 milyon lira, ödenecek destek miktarı ise 73 milyon liradır" dedi.

      Ayrıca konuşmasında Isparta ilinin tarımdaki önceliklerine değinen Nazlı, "Meyve sektörü ve gül ürünleri işleme sektöründe Isparta'daki yatırımların artmasını istiyoruz. Bu amaçla Isparta'yı bölgenin soğuk hava deposu merkezi yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

      TKDK Başkanı Nazlı, konuşmasını "Bu projelerin hayat geçmesinde başta Valimiz Sayın Vahdettin Özkan olmak üzere kurumumuz ve yatırımcılarımıza yardımcı olan tüm ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diyerek bitirdi.

            Isparta Milletvekili Said Yüce, “Vatandaşlarımız her koşul ve şartlarda yatırımlarını yapmalı. Hükümetimiz, ülke ekonomisine katkı sağlayan her türlü girişimin TKDK ve benzeri kuruluşlar ile arkasındadır. Sizler yatırım gerçekleştirin biz destek sağlayalım" dedi.    

             Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise Isparta ilinin TKDK’nın ve Kalkınma Ajansı merkezinin beraber bulunduğu nadir illerden olduğunu bu fırsatı Isparta ilimizin iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek yatırımcıları bu hibelerden yararlanmaya davet etti. Isparta iline bu fırsatları sunan hükümetimize ve bu hibe mekanizmalarının hukuki altyapısını oluşturan parlamentomuza teşekkür ederim dedi.

               Konuşmaların ardından Isparta'da IPARD-I programının son çağrısı olan 15. Başvuru Çağrı İlanı sonucu sözleşme imzalamaya hak kazanan 10 yatırımcımıza Vali Özkan, TKDK Başkanı Nazlı, Isparta Milletvekili Said Yüce ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından temsili sözleşmeleri teslim edildi.

Tören, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


 

 
 
 
 









Resimlerin Devamı İçin Tıklayınız.

 
Cimer