Isparta İl Koordinatörlüğü

KAMUOYU DUYURUSU


Son zamanlarda bazı medya kuruluşlarının yayınlarında, Bazı art niyetli kişi ve işletmelerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu' nun (TKDK) adını kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek yatırımcıların dolandırıldığı ve mağdur edildiği yönün de çıkan haberlere rastlanmaktadır.   

Tarımsal hibe desteklerinin başvuru mercileri IPARD illerinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun İl Koordinatörlükleridir (http://www.tkdk.gov.tr/IlKoordinatorlukleri). Diğer tarımsal hibe desteklerine yönelik başvuru mercileri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleridir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca  hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmeler ÜCRETSİZ yapılmaktadır. Gerekli tüm dokümanlar için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Tarımsal hibelerden (ulusal ve IPARD) faydalanmak isteyen  proje sahibi vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için öncelikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlükleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinden bilgi almaları önemle rica olunur.

Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden Güvenlik Birimlerini ve Adli Mercileri bilgilendirmeleri gerektiği ilanen duyurulur.

Cimer