Isparta İl Koordinatörlüğü

ISPARTA’DA HASAT ZAMANI


        Yıllık yaklaşık 7 bin ton gül rekoltesi ile dünya  gül yağı ihtiyacının yüzde 65’inin karşılandığı Isparta’da 2016 yılı gül hasat sezonu Keçiborlu içesine bağlı Kılıç köyünde yapılan törenle başladı.
 
       Törene başta Isparta Isparta Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN olmak üzere, ITSO Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, S. Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker ÇARIKÇI, TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, daire müdürleri, sektör temsilcileri ve gül üreticileri katıldı.
 
        Hasat sezonunun başlamasıyla ilgili açıklama yapan GÜLCÜ, ‘’ Dünyanın en büyük Gülyağı tedarikçisi olan Isparta’mızda 2016 yılı gül çiçeği üretim sezonu başladı. Sayın Valimiz ve üreticilerimizle birlikte gül topladık. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir sezon dilerim. Bu vesileyle TKDK olarak gülü diğer tıbbi aromatik bitkilerle birlikte %65 hibe ile desteklediğimizi üreticilerimizin ve sanayicilerimizin dikkatine sunmak isterim.’’ dedi. İlk hasat Vali Vahdettin ÖZKAN tarafından gerçekleştirildi. 

 


 
 
Cimer