Isparta İl Koordinatörlüğü

TKDK’NIN KADINLARA SAĞLADIĞI HİBELER PARA DERGİSİNE KAPAK KONUSU OLDU


Haftalık ekonomi yayınlarından Para dergisinin Nisan 2018 son sayısında “Mucize Kadınlar” kapak başlığıyla kırsalda başarılı kadınlar anlatıldı.

TKDK’dan aldıkları destek ile kendi işlerini kuran 20 girişimci kadınla röportaj yapan Para dergisi; TKDK’nın kırsal alandaki başarılarına da yer verdi.

Dergide, TKDK Başkanı Hakan Kalender’in “Kurumumuzdan hibe alan girişimcilerimiz arasında kadın sayısının artması bizi sevindiriyor. Kadınların mesleki kapasitelerinin yükseltilerek ekonomik yaşama daha fazla katılması ve kadın istihdamının artırılması amacıyla onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Örneğin projelerin değerlendirme ve onay sürecinde kadın girişimcilerimizin projelerinin sıralama kriterlerinde öne çıkabilmeleri için ek puan veriyoruz. Kadını, kalkınmanın öznesi olarak görüyoruz.” açıklamalarına yer verildi.  

TKDK’nın 2023’e kadar hibe, yatırım ve istihdam hedeflerinden bahseden Kalender, Kadın ve genç yatırımcı sayısının artırılması ve tüm illerin destekleme kapsamına alınmasını gibi önemli hedefleri olduğunu belirtti.  

Dergide ayrıca; TKDK’nın destekleri sayesinde Türkiye’nin birçok ilçe ve köyünde 11 bin projeye toplam 3 Milyar 150 milyon TL hibe verildiğinden, bu projelerin toplam yatırım tutarlarının 6 Milyar 500 bin TL’ye ulaştığından ve projeler ile 60 bin kişiye istihdam sağlandığından bahsedildi.

1200 Kadın Girişimci Kendi İşlerinin Patronu Oldu

Dergi TKDK’dan destek alıp kendi işlerini kuran; Elazığ’dan kendi çiftliğini kuran Feriha Polat, Afyonkarahisar’da meyve sebze işleme tesisi kuran Çiğdem Kurt, Ankara’da broyler tavukçuluk yapan Buse Çelik, Ardahan’da kendi çiftliğini kuran Hülya Dündar,  Aydın’da çam fıstığı imalatı yapan İlknur Sarıoğlu, Balıkesir’de konaklama tesisi açan Mehtap Gürsoy, Bursa’da tavukçuluk yapan Fatma Ateş, Çankırı’da kümes tavukçuluğu yapan Ergül Masat, Denizli’de kendi zeytinyağı fabrikasını kuran Gülçin Özyörük, Erzurum’da konaklama tesisi kuran Emine Rezan Aydın, Isparta’da gül bahçesi ve gül yağı tesisi kuran Hacer Erkan, Hatay’da keçi çiftliği kuran Sevilay Aslan, Uşak’da tavuk çiftliği kuran Urziye Kandemir, Kahramanmaraş’ta süt inekçiliği yapan Ayfer Ataş, Trabzon’da kendi restoranını açan Nurcan Bayram, Sivas’da arıcılık yapan Zekiye Çılgın, Kastamonu’da konaklama tesisi açan Sadiye Kırmızıoğlu Yayla, Konya’da süt inekçiliği yapan Betül Öcal, Çorum’da tıbbi aromatik projesi yapan Ferize Öztürk, Yozgat’ta süt sığırcılığı projesi yapan Banu Sakallı ile röportajlara yer verdi.

Cimer