Isparta İl Koordinatörlüğü

MANTARCILIĞA TKDK DESTEĞİ


Genç girişimci Ömer Kahraman, belediyeden kiraladığı küçük bir depoda başladığı kültür mantarı üretimine TKDK desteğiyle yaptığı avrupa standartlarında modern tesisinde devam ediyor. IPARD II 1. Çağrı döneminde sunduğu 1.563.923 TL toplam yatırım tutarı olan mantarcılık projesiyle TKDK ‘dan 994.569 TL hibe destek alan Ömer Kahraman ile yatırımı hakkında görüştük:

Ömer Bey bize kendinizden bahseder misiniz? 1981 Isparta doğumluyum. Büyükgökçeli kasabasında çiftçilikle uğraşırken belediyenin eski soğuk hava deposunu kiralayıp kültür mantarı üretimine karar verdik. Biraz tadilat ile küçük çapta üretime başladık. Piyasada belli bir yere geldik. Zamanla büyük ve modern bir tesis ihtiyacı oluştu. İşte bu süreçte aradığımız desteği TKDK’da bulduk.

TKDK desteklerinden nasıl haberiniz oldu?
Yerel televizyon kanalındaki proje ilanlarını gördüm. Daha sonra TKDK Isparta İl Koordinatörlüğüne uğradım. Sağ olsun arkadaşlar çok detaylı bir şekilde bilgilendirdiler.

Projeme benim kadar sahip çıktılar. Biraz projenizden bahseder misiniz?
Tesisimiz yalıtımlı, otomatik iklimlendirme ve havalandırma kontrollü 1400 m2 kapalı alan sahip, modern bir tesis. Toplamda 10 odalı olup periyodik olarak üretim yapılmaktadır. Yılda 5 dönem üretim yapmakta olup toplam üretimimiz 400 ton/yıl civarıdır. Projeyi 12 ayda tamamladık. Şuan 15-20 kişi çalıştırıyoruz. Bölgemizdeki en büyük işletmeye sahibiz. Bu sektöre yatırım yapmak isteyenler içinde örnek bir işletme durumundayız. İnşallah bizim gibi işletmeler çoğalarak bölgemizin mantarcılıkta da söz sahibi olmasını istiyoruz.

Yatırım düşüncesinde olanlara tavsiyeleriniz nelerdir?
TKDK desteğiyle hedeflerimize ulaştık. Büyük ve modern bir işletme sahibi olduk. Bizlere her türlü desteği sağlayan tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yatırım planı olan girişimcilere de gönül rahatlığıyla TKDK’ya başvurmalarını öneriyorum.

Cimer