Isparta İl Koordinatörlüğü

ÜRETİMİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TKDK’DAN ISPARTA’YA REKOR PROJE BAŞVURUSU!!!




TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü “302. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”  ve “101. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” olmak üzere 2 ana başlıkta çıkılan 9. Proje Başvuru Çağrı proje kabulü 27.07.2020 tarihi itibariyle tamamladı. Konuyla ilgili İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ şu değerlendirmelerde bulundu.

“Pandemiye rağmen yine yoğun bir tanıtım ve bilgilendirme dönemi geçirdik,  vatandaşlarımızın da yoğun bir ilgi gösterdiği bu çağrıda Kurumumuza toplam 81 Proje başvurusu yapıldı.

Meyve-sebze kurutma, pelet, dondurma, taş işleme gibi Katma Değerli Ürünler ve Zanaatkarlık Ürünleri Üretim Tesisleri, apart otel, restoran gibi Kırsal Turizm projeleri ile Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının ön plana çıktığı bu çağrı döneminde, Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim Ve İşleme, Mantarcılık Tesisi, Süs Bitkisi Serası, Fide-Fidan Üretim Tesisi, Arıcılık, ve Süt hayvancılığı yatırımlarını içeren geniş bir yelpazede dağılım gösteren proje başvurusu alınmıştır.

Teslim alınan projelerin; Toplam Yatırım Tutarı: 123,6 Milyon TL, Hibe Destek Tutarı: 77,9 Milyon TL dir.
Projelerin inceleme sürecine ivedilikle başlayacağız. Projelerin tamamlanması ile birlikte Isparta ekonomisine yeni değerler kazandırılırken, üretime ve istihdama büyük katkı sağlanacaktır.
%70’e varan hibe destek oranı, KDV muafiyeti gibi avantajlar ile Isparta’mızın her köşesinde TKDK destekli yatırımlar kazandırma hedefiyle çalışıyoruz. Bu süreçte bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.
 Tüm yatırımcılarımızı tebrik ediyor, Projelerin Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Cimer