Isparta İl Koordinatörlüğü

BAŞKAN ANTALYALI ISPARTA’DA


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı, Dr. Ahmet ANTALYALI 9 Eylül 2023 Cumartesi günü Isparta’daydı.

Ziyaretinin ilk kısmını Isparta İl Koordinatörlüğüne ayıran Başkan Antalyalı, İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ve ekibinden kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Her bir personeli dinleyen Başkan Antalyalı, 13. Proje Çağrı dönemi ve IPARD III programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretin ikinci kısmında Isparta İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD Programı kapsamında desteklenmiş farklı sektörlerdeki projelerde incelemelerde bulunuldu. Sırasıyla Isparta Sav kasabasındaki meyve-sebze kurutma tesisi, Atabey ilçesindeki kesme gül üretim serası,  Büyükgökçeli kasabasındaki kültür mantarı üretim tesisi, Eğirdir ilçesindeki meyve-sebze depolama ve paketleme tesisleri ziyaret edildi. Proje sahipleriyle proje süreci, işletmelerin durumu, projelerin ekonomiye katkısı gibi konular görüşüldü.

TKDK’nın çok geniş bir yelpazede destek verdiğini ve Isparta ilinde bu çeşitliliğin çok güzel örnekler ile görüldüğünü ifade eden Başkan Antalyalı; “Desteklediğimiz işletmelerle doğrudan ve dolaylı olarak üretime, ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlıyoruz. Bugün Isparta’da ziyaret ettiğimiz işletmeler bitkisel üretim miktarımızı arttırmanın yanında, katma değer oluşturulması, ihracata katkıları ve kırsalda istihdam açısından önemli rol üstleniyorlar” dedi.

Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ve ekibine yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Başkan Antalyalı, TKDK’nın gerek bölgenin gerekse ülkemizin kalkınmasında önemli kurumlardan biri olduğunu, üreten ve ülkesine değer katmak isteyenlere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Cimer